ÇAL GÜCÜ GAZETESİ

 Muhammet Ali Akgel

ÇAL GÜCÜ GAZETESİ Ana Sayfa  Arşiv  Künye  Ziyaretçi Defteri


Menü
Ana sayfa
Arşiv
Editörler
Editörlere mesaj gönder
Yardım / İletişim (?!)
Reklam
Künye
Ziyaretçi defteri

Haber ara



[Detaylı arama]


Yeni 20 haber
Yeni Trafik Polisi Göz Açtırmıyor!
Mubarek Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun
Denizli'de Çete Kalmadı
Anayasa Tartışması Bitmeyecek!
Bayram için 'Üzüm Tozlu Fındık' Şekeri
Müsait Olunca Beni Severmisin?
Üniversiteliye müjde!
Ramazan Bayramı için ucuz şeker uyarısı
ÖSYM'de neler oluyor?
Bir sızma da açık öğretimde
BAYRAM MESAJI
'Kuru su' üretildi!
RAMAZAN BAYRAMI
ZAYİ
PAÜ Hastanesi'ne destek büyüyor
Ramazan’da bilinçsiz beslenme hastalıklara davetiye çıkarıyor
Meyve sebze ihracatında başarısız olduk
Kartlar bedava.. posta ücreti 25krş.
Personele özlük hakkı müjdesi
Pekdemir zincirine yeni halka

En çok okunan 20 haber
Çal Lisesi Yangın Tehlikesi Geçirdi
'Geleceğin Tarımı Organik Olacak'
Güvercinler birincilik için yarıştı
Çal Gücü gazetesi artık internette.
Sofralık Üzüm İşletmesi Çalışmaya Başladı.
İHRACATLIK ÜZÜM ÜZERİNE !
İlçemiz İçin Çalışanlar
Pamukkale'de 14 yıl önceye dönülüyor
Böyle bebek görülmedi
Belediye Şöforu Dövülerek Öldürüldü
Denizli'de akıl almaz kaza
Sazak İlköğretimokulu Durmak Bilmiyor
Eşinden Boşanmak İstemeyen Koca Köyü Ayağa kaldırdı
"Evlenmek istediğim eşi bulamıyorum" diyenlere müjde
Çallı’nın heykeli nihayet Çal’da
T.C. ÇAL ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
İKİ OKULUMUZ Eğitime Kazandırılacak
2 yaşındaki kız çocuğunu birahaneye bıraktılar
İlçemiz Emniyetinin Başarısı
Denizlispor’da milli sevinç

Reklam ver


Ziyaretçi sayısı
Online 3
Bugün 233
Toplam 429077

Editör giriş
 İSLAM'DA KADIN
DİYANET KÖŞESİ CUMA HUTBESİ


Değerli Müminler!


Yüce dinimiz İslam dünya ve ahiret saadetini hedefleyen bir dindir. Yüce Allah evrendeki her şeyi çift yaratmıştır. Kur'an-ı Kerim'de : "Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (Erkekli dişili) iki eş yarattık" ayeti ile bu gerçek dile getirilmektedir. Allah katında saygın bir yere sahip olan insan da kadın ve erkek olarak yaratılmıştır. Tarih içinde kadının toplumdaki rolü, kişilik hakkı ve sorumluluğu daima tartışılmıştır. Bazıları İslam'ın kadın haklarını kısıtladığını, dört duvar arasına hapsederek dışladığını maksatlı bir biçimde gündemde tutmuşlardır. Bu iddiaları iftira sınırına kadar götürenler olmuştur. Hâlbuki Kur'an-ı Kerim kadın ile erkek arasında bir ayrım yapmamaktadır. Kadın erkek, her ikisi de Allah'ın emir ve yasaklarına muhatap olmada eşit tutulmaktadır.


Muhterem Müslümanlar!


Kadın; Yüce Allah'ın bizlere birer emanetidir. Kadın, anamızdır. Kadın, bacımızdır. Kadın, bir eş olarak hayat arkadaşımızdır. Hayatın zorluklarını, üzüntü ve kederlerimizi onunla paylaşarak hafifletiriz. O, bizim sadık bir dert ortağımızdır. Huzur ve mutluluğumuzu onunla paylaştıkça hayatımız daha da bir anlam kazanır. Aile yuvasının kuruluşunun temel esprisi de bu değil midir? Yüce Mevla bir ayetinde şöyle bildirmiştir. "İçinizden kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp, aranızda sevgi ve rahmet var etmesi Allah'ın (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için dersler vardır." Anne olarak İslam'ın kadına verdiği değer ise her türlü takdirin üzerindedir. Sahabeden birinin "En çok iyilik etmem gereken kimdir? Sorusuna Sevgili Peygamberimiz, Annendir." Diye cevap vermiş, üç kez tekrar edilen bu soruya aynı cevabı vermiştir.


Aziz Müminler!


Dünyanın her yerinde olduğu gibi İslam dünyasında da maalesef kadınlara yönelik Kur'an ve Sünnet çizgisine ters düşebilecek bir takım olumsuz yaklaşımlar ve davranışlar gözlenebilmektedir. Büyük ölçüde gelenek, görenek, örf, adet ve kültürden kaynaklanan bu tür hatalı yaklaşımlar ve uygulamar asla İslam'a mal edilmemelidir. İki Cihan Güneşi Peygamberimiz (sav) "Sizin kadınlar üzerinde hakkınız onlarında sizin üzerinizde hakkı vardır" buyurarak kadın ve erkeğin karşılıklı sorumluluğunu veciz bir şekilde ifade etmiştir. İslam'ın sıcak ikliminde ve adalet terazisinde kadın ve erkek Allah'a kulluk ve insanlık değeri bakımından eşit sayılmıştır. İkisinin arasındaki fark ve üstünlük ancak takvadadır.


Aziz Cemaat!


Kadın ailenin ve dolayısıyla toplumun temel taşıdır. Onun mükemmelliği, toplumun mükemmelliğini hazırlar. Ne mutlu İslam'ı gerçek anlamda bilenlere, insan hak ve hukukuna riayet ederek, gerçek anlamda yaşayanlara!


Hutbemi konuyla alakalı bir Ayet-i Kerime ve bir Hadis-i Şerif meali ile bitirmek istiyorum.


"Onlar sizin örtüleriniz, siz de onların örtülerisiniz. Onların sizin üzerinizde, sizin de onların üzerinde haklarınız vardır."


Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır, "İmanı en olgun olan mümin, ahlakça en güzel olandır. En hayırlınız da hanımına en güzel davranandır."

4 Mart 2010 - 13:10:12 - 189 günlük
Ekleyen editör:
huseyin aytekin

Okuyan: [30] Yorumlayan: [0] Kategori: [Köşe Yazıları] [Yazdır]


Bu haber için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.

[ Yorum yap ]
 


Muhammet Ali Akgel


Son yazı-yorumlar

   
 
 

 

  GAZETE MANŞETLERİ

 

 

 

                      BERKAY BİLGİSAYAR                       

 WEBMASTER: MUHAMMET ALİ AKGEL